Over mij

Crëeren, kennis verwerven, kennis overbrengen. Dat vind ik het leukste wat er is. Ik kan mijn ei dan ook helemaal kwijt in het runnen van mijn modevakschool. Ik ben aangesloten bij Danckaerts Modevakschoolvereniging, waar ik een aantal bestuursfuncties heb. Naast het patroontekensysteem van Danckaerts heb ik me ook verdiept in andere patroontekensystemen zoals Rundschau, Ondergoed, Aldrich, etc. Ik verslind boeken en denk graag in mogelijkheden.

Momenteel ben ik heel erg bezig met digitalisering; het combineren van het oude ambacht met nieuwe technologische ontwikkelingen. Een resultaat daarvan is de online cursus Patroontekenen in Illustrator, die ik in najaar 2016 gerealiseerd heb. Zelf teken ik bijna al mijn patronen met de computer.

Met name voor mijn dochters van 8, 7 en 5 maak ik veel kleding. Ik laat ze zelf een ontwerp en stof uitzoeken. Zo leuk! Uiteraard maak ik alles op maat, want ook bij kinderen zit er verschil in lichaamsbouw. Kleding moet gewoon goed zitten en iets van jezelf uitstralen. Zelf kleding maken doe ik met liefde en ik droom van een wereld waar kleding geen wegwerpartikel meer is.

Ik naai zelf al van kinds af aan en ben begonnen met poppenkleertjes. Als tiener naaide ik op autodidactische wijze kleding voor mezelf en zusje met een beetje hulp van de Marion en Knip. Toen ik twintiger was werd het tijd om naast mijn werk als directiesecretaresse een avondstudie te beginnen en het modevak goed te leren. Als dertiger ben ik voor mezelf begonnen en ging ik naailes geven en voor klanten en couturiers werken. In 2016 bestond mijn school alweer tien jaar.

Ik vind het heerlijk om al mijn opgedane ervaring en kennis te structureren en te delen met mijn cursisten. Je bent nooit uitgeleerd, zeker in het modevak niet. Ik leer ook weer van mijn cursisten: het verwezenlijken van een ontwerp is elke keer weer een uniek proces en hun vragen houden me scherp. Wil je me ook scherp houden? Dan zie ik je graag bij een van mijn cursussen!