Over Marja

Crëeren, kennis verwerven, kennis overbrengen. Dat vind ik het leukste wat er is. Ik kan mijn ei dan ook helemaal kwijt in het runnen van mijn modevakschool.

Ik ben aangesloten bij Danckaerts Modevakschoolvereniging, waar ik tevens een bestuursfunctie heb. Naast het patroontekensysteem van Danckaerts heb ik me ook verdiept in andere patroontekensystemen zoals Rundschau, Ondergoed, Aldrich, etc. Ik verslind boeken en denk graag in mogelijkheden.

Ik naai zelf al van kinds af aan en ben begonnen met barbiekleertjes. Als tiener naaide ik op autodidactische wijze kleding voor mezelf en zusje met een beetje hulp van de Marion en Knip. Toen ik twintiger was besloot ik het modevak goed te leren en startte ik naast mijn werk als directiesecretaresse de Danckaerts-opleiding bij Modecollege Ans Apeldoorn. Ik vond het zo leuk dat ik de hele opleiding afgemaakt heb en na het behalen van het totaaldiploma zelf een modevakschool ben begonnen. Ik heb ook een aantal jaar maat- en couturekleding gemaakt voor klanten en couturiers, maar toen ik kinderen kreeg heb ik dat afgebouwd. Mijn modevakschool bestaat alweer sinds 2006.

Naast een passie voor het modevak heb ik ook een fascinatie voor computers. Een combinatie van beide kon natuurlijk niet uitblijven en in 2016 realiseerde ik mijn eerste online cursus: Patroontekenen in Illustrator. Ik wil de online cursussen graag uitbreiden en daarvoor was eerst deze nieuwe website nodig, die ik overigens zelf gebouwd heb. Door praktijkdagen bij de online cursussen aan te bieden ontstaat er blended learning waardoor ik goed kan inspelen op individuele leerbehoeften. Ik geloof in maatwerk.

Ik vind het heerlijk om al mijn opgedane ervaring en kennis vast te leggen en te delen met mijn cursisten. Je bent nooit uitgeleerd, zeker in het modevak niet. Ik leer ook weer van mijn cursisten: het verwezenlijken van een ontwerp is elke keer weer een uniek proces en hun vragen houden me scherp. Houd je me ook scherp? Ik zie je graag bij een van mijn cursussen!