Opleidingen

Wil je het modevak echt goed leren, kies dan voor een van de opleidingen.

De basis van het Danckaerts patroontekensysteem leer je in Costumière. Na deze opleiding kun je kiezen voor één van de coupeuse-opleidingen: mantelvak, proportieleer of lingerie. De lessen bestaan uit patroontekenen op schaal, werkstukken op halve schaal naaien, onderdelen/fijne kneepjes maken, kledingstukken voor jezelf of iemand anders naaien en textielwarenkennis. De klassikale lessen worden ondersteund door online lessen. Je moet rekening houden met zes tot tien uur huiswerk per week.

Examens
De opleidingen kunnen worden afgesloten met een examen, dat twee keer per jaar in Utrecht afgenomen wordt. Met een diploma kun je bijvoorbeeld je eigen atelier in maatkleding beginnen, naailes geven, een kledinglijn beginnen en als je alle diploma’s gehaald hebt je eigen opleidingsschool beginnen. Maar als hobby zijn de opleidingen natuurlijk ook heel interessant.

Lestijden
Ik geef de opleiding op dinsdagavond van 18.30 – 22.00 uur. Het cursusjaar start weer in de week van 12 september 2016. Voor tussentijds instromen of andere lestijden kun je contact met mij opnemen. Een cursusjaar bestaat uit 32 lessen en duurt van half september tot halverwege juni. Tijdens schoolvakanties en feestdagen is er geen les. De groepen zijn niet te groot en variëren van beginners tot gevorderden. Op deze manier kan iedereen van elkaar leren.

Kosten
Een schooljaar kost 840 euro exclusief boeken, materialen en examenkosten.
Kijk voor de benodigde boeken bij de desbetreffende opleiding. Deze zijn via mij aan te schaffen. De aanschaf van materialen kun je zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Voor de examenkosten verwijs ik naar de website van Danckaerts.

 

Aanmelden