Cursussen klassikaal
Atelierdagen

Opleidingen

Wil je het modevak echt goed leren, kies dan voor een van de opleidingen.

De basis van het Danckaerts patroontekensysteem leer je in Costumière. Na deze opleiding kun je kiezen voor één van de coupeuse-opleidingen: mantelvak, proportieleer of lingerie. De lessen bestaan uit patroontekenen op schaal, werkstukken op halve schaal, het maken van onderdelen en fijne kneepjes, kledingstukken voor jezelf of iemand anders naaien en textielwarenkennis.  Je moet rekening houden met zes tot tien uur huiswerk per week.

Digitale leeromgeving
De klassikale lessen gaan steeds meer ondersteund worden door een digitale leeromgeving, welke in aanbouw is. Hier vind je lesstof in de vorm van een werkboek, video tutorials, samenvattingen etc. Je voortgang wordt hier bijgehouden en bovendien kun je bij elk onderdeel online je vragen stellen.

Lestijden
Ik geef de opleiding op dinsdagavond van 19.00 – 22.00 uur. Een cursusjaar bestaat uit 32 lessen en duurt van half september tot halverwege juni. Tijdens schoolvakanties en feestdagen is er geen les. Tussentijds instromen behoort tot de mogelijkheden.

Groepsgrootte
De groep is maximaal 7 personen groot en varieert van beginners tot gevorderden. Op deze manier kan iedereen van elkaar leren.

Examens
De opleidingen kunnen worden afgesloten met een examen, dat twee keer per jaar in Utrecht afgenomen wordt. Dit is niet verplicht. Meer informatie over de examens vind je op de website van Danckaerts.

Kosten
Een schooljaar kost 795 euro. Deze prijs is exclusief boeken, materialen en examenkosten. Kijk voor de benodigde boeken bij de desbetreffende opleiding. Deze zijn via mij aan te schaffen.

Boek Prijs
Dameskleding en lingerie € 49,95
Kinderkleding € 49,95
Mantels € 42,95
Herenkleding € 49,95
Proportieleer € 42,95
Praktische handelskennis € 32,50
Eenvoudge textielwarenkennis € 20,00
Textielwarenkennis € 26,00
Algemene methodiek € 15,00

De aanschaf van materialen kun je zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt.

Aanmelden