Naailes met raderbladen

Bij deze cursus wordt gewerkt met bestaande patronen uit bijvoorbeeld de Knipmode, Knippie en Burda. Deze bladen zijn in de lesruimte aanwezig. Je bepaalt zelf wat je maakt, in je eigen tempo. Het maken van (kleine) aanpassingen aan het patroon is mogelijk, zowel maattechnisch als modeltechnisch.

Deze cursus is voor zowel beginners als gevorderden. Bij beginners zal hulp worden geboden bij het overnemen van de patronen, stoflegging, het omgaan met de naaimachine en de juiste naaitechnieken. Voor de meer gevorderde cursist kan bijvoorbeeld de aandacht meer gericht worden op het juiste binnenwerk van een colbert of op moeilijke naaitechnieken zoals paspelzakken, splitten en kragen.

In de lesruimte zijn naaimachines aanwezig, maar je mag natuurlijk ook je eigen naaimachine meenemen. De groepen bestaan uit maximaal zeven cursisten. De naailessen worden ook vaak gevolgd als opstapje naar de opleidingen, om ervaring op te doen in het maken van kleding. Een cursusjaar is van half september tot halverwege juni. Tijdens schoolvakanties en feestdagen is er geen les – zie ook het lesrooster.

BurdaKnipmode

Lestijden

  • maandagochtend
  • maandagavond
  • vrijdagmiddag

09.30 – 11.30 uur
20.00 – 22.00 uur
15.45 – 17.45 uur

Kosten

  • Blok van 10 lessen
  • Jaar van 32 lessen

150 euro (exclusief materialen)
432 euro (exclusief materialen)


Aanmelden