Cursussen klassikaal

Lerares II

Het theoretische gedeelte van de opleiding Lerares omvat de verdieping van de stof van Coupeuse II uitgebreid met het vak methodiek gericht op het overdragen van de opgedane kennis.

De duur van deze opleiding is 0,5 tot 1 jaar. Houd rekening met 6 tot 10 uur thuisstudie per week.

Benodigde boeken

  • Proportieleer (reeds aangeschaft bij Coupeuse II)
  • Methodiek (15,- euro)
  • Textielwarenkennis (26,- euro)

Examen
De opleiding kan worden afgesloten met een examen, waarmee je het getuigschrift Lerares Kostuum- en Mantelvak theorie kunt behalen. Dit examen wordt één keer per jaar in Utrecht afgenomen door Danckaerts Modevakschoolvereniging. Het afsluitende examen duurt 1 dag en bestaat uit de volgende onderdelen:

  • proportieleer schriftelijk en mondeling
  • methodiek schriftelijk
  • proportieschetsen
  • textielwarenkennis schriftelijk en mondeling

Voor de kosten en meer informatie verwijs ik naar de website van Danckaerts.

Lestijden

Ik geef de opleiding op dinsdagavond van 19.00 - 22.00 uur. Een cursusjaar bestaat uit 32 lessen en duurt van half september tot halverwege juni. Tijdens schoolvakanties en feestdagen is er geen les. Cursusjaar 2020/2021 begint op 8 september. Tussentijds instromen behoort tot de mogelijkheden. Bij voldoende belangstelling zal er ook een groep starten op de woensdagochtend om 9.30 uur.

Groepsgrootte

De groep is maximaal 6 personen groot en varieert van beginners tot gevorderden. Op deze manier kan iedereen van elkaar leren.

Corona

In verband met Corona zullen zo lang als nodig is, de groepen gesplitst worden in twee keer drie personen. De lestijden worden dan aangepast naar 18.00 - 20.00 en 20.00 - 22.00 uur. Op deze manier kan ik de 1,5 meter afstand waarborgen.

Kosten

Een cursusjaar kost 795 euro. Deze prijs is exclusief boeken, materialen en examenkosten. De benodigde materialen bestaan uit teken- en naaigereedschappen, stoffen en fournituren.

Aanmelden